Spoločnosť LEAR informovala mesto o zámere rozšíriť výrobu

06.10.2010 Prešov

Prešov 6. októbra (TASR) – Spoločnosť LEAR Corporation Seating Slovakia, s. r. o. , ktorá v Prešove prevádzkuje závod na výrobu kovových rámov do sedadiel pre automobilový priemysel, plánuje v najbližšom čase ...
Primátor mesta Pavel Hagyari dnes TASR potvrdil, že predstavitelia spoločnosti o zámere informovali v pondelok (4.10. ) na stretnutí s vedením radnice.
Investor chce postaviť novú halu, kde má byť umiestnená linka pre výrobu komponentov pre automobilový priemysel.
"Spoločnosť požiadala mesto Prešov, aby stavebné konanie trvalo čo najkratšie, pretože má záujem v novembri začať s výstavbou a najneskôr 1. júna budúceho roka chce začať s výrobou. V novej prevádzke by podľa tvrdenia spoločnosti malo nájsť zamestnanie asi 150 pracovníkov, " povedal Hagyari.
LEAR sa v Prešove etabloval v roku 2007 a v súčasnosti patrí s viac ako 800 pracovníkmi k najväčším priemyselným zamestnávateľom v meste Prešov. "
"Mesto Prešov sa postupne začína stávať zaujímavým pre investorov. V priebehu dvoch mesiacov očakávame rozhodnutie ďalšieho veľkého investora do priemyselného parku IPZ s potenciálom 1500 pracovných miest, " uviedol primátor. Jeho meno však nezverejnil, iba dodal, že ide o významnú spoločnosť, ktorá zamestnáva na celom svete tisícky pracovníkov.
V pondelok sa primátor mesta stretol na rokovaní aj so zástupcom holandskej developérskej spoločnosti CTP Invest Martinom Fodorom, ktorá má svoje aktivity v 36 priemyselných parkoch v strednej Európe. Konkrétne v Prešove majú vo vlastníctve 40 ha pôdy v lokalite Grófske.
"Naša spoločnosť avizovala začatie výstavby priemyselného parku už pred dvoma rokmi, tá sa však posunula z dôvodu ekonomicky nestabilného obdobia. Práce by sa mali definitívne začať na jar budúceho roku a v horizonte piatich rokov by tu mohlo nájsť prácu vyše 1200 ľudí, " konštatoval Fodor.
Developérska spoločnosť zastupuje viacerých zahraničných investorov a zhruba 70 % jej klientov je orientovaných na výrobu. Mená spoločností, ktorí by v krátkej dobe mohli prísť do priemyselného parku, z dôvodu dodržania obchodného tajomstva, Fodor nezverejnil.
 

Vyberte región

mark